Trei tineri au vrut să zboare la Londra și Dublin cu bagajele ticsite cu țigări

20868a9d6530a7b0bc991a102105cf02

Două tentative de trecere ilegală a aproape 18 mii de țigarete peste frontiera de stat au fost contracarate de către angajaţii Poliţiei de Frontieră din cadrul punctului de trecere „Aeroportul Internațional Chișinău”, în comun cu Serviciul Vamal.

Primul caz a fost înregistrat pe data de 20 ianuarie curent, în jurul orei 21:25, pe direcția „ieșire” din R. Moldova. În timpul efectuării controlului de frontieră asupra bagajului și pasagerilor cursei aeriene ”Chişinău-Dublin”, dar și în rezultatul scanării cu aparatul de raze X-ray şi procesării imaginilor, polițiștii de frontieră au depistat în bagajul de cală a unui pasager, cu vârsta de 28 de ani, care deține cetățenia R. Moldova și României, domiciliat în raionul Ialoveni, 187 de pachete de țigări marca ”Winston” și ”Marlboro”, ascunse în vederea transportării ilicite.

Cel de-al doilea caz a avut loc în această dimineață, în jurul orei 06:20, când polițiștii de frontieră, în colaborare cu inspectorii vamali, au depistat în bagajele a doi pasageri ai cursei ”Chișinău – Kiev – Londra”, cu vârste de 22 și 25 de ani, originari din raionul Criuleni și Hîncești, care dețineau cetățenia RM și RO, 700 de pachete de țigări marca ”Marlboro”.

Drept rezultat, contravenienții s-au ales cu câte un proces-verbal, conform indicilor art. 287. al. 10 Cod Contravenţional al RM. Ambele cazuri au fost transmise după competență Serviciului Vamal, iar produsele de tutungerie au fost reținute în vederea confiscării.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente