Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Cine sunt cei 12 candidați…

Cine sunt cei 12 candidați care „luptă” pentru funcția de director al Consiliului de Administrație al ANRE

Comisia economie, buget și finanțe a încheiat recepționarea dosarelor pentru concursul de selectare a candidaților la funcția de drector al Consiliului de Administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică.

Cele 12 persoane care au depus dosarele la concurs sunt:
1. Ion Matei
2. Mihail Cernei
3. Alexandru Lupan
4. Iurie Ursu
5. Vasile Daud
6. Ruslan Surugiu
7. Sergiu Ungureanu
8. Tudor Copaci
9. Adrian Cazacu
10. Anatolie Cainareanu
11. Victor Parlicov
12. Dorin Dușciac

Potrivit Regulamentului privind modul de organizare și desfășurare a concursului public pentru selectarea candidaților la funcția de director al Consiliului de Administrație al ANRE, Comisia urmează să verifice dosarele candidaților în termen de 5 zile și să admită numai candidații care au depus dosarele complete. Ulterior, decizia Comisiei privind candidații admiși la concurs, CV-urile candidaților și graficul interviurilor vor fi plasate pe pagina web a Parlamentului.

„Comisia se va convoca în ședință pe data de 1 februarie pentru a examina eligibilitatea candidaților. Membrii Comisiei vor evalua dosarele candidaților pentru a stabili dacă corespund cerințelor de bază. După audierea candidaților, Comisia va selecta persoana care a acumulat punctajul de evaluare cel mai înalt și o va propune Președintelui Parlamentului”, susține Ștefan Creangă, președintele Comisiei economie, buget și finanțe.

Dosarele de concurs au fost depuse în perioada 2 – 20 ianuarie 2017. Concursul a fost anunțat pe data de 21 decembrie 2016, atunci când, prin decizia Comisiei, a fost aprobat și publicat pe site-ul Parlamentuluianunțul de desfășurare a concursului și Regulamentul.