Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Andrei Galbur într-o vizită oficială…

Andrei Galbur într-o vizită oficială la București. Despre ce a discutat cu omologul său?

Andrei Galbur, viceprim-ministrul, ministrul afacerilor externe şi integrării europene, s-a întâlnit astăzi cu omologului său român Teodor Meleșcanu.

În cadrul vizitei, cei doi miniștri au discutat despre chestiunile actuale de pe agenda relațiilor moldo-române, anunță Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, într-un comunicat de presă.

Cei doi miniștri au convenit asupra reluării ședințelor Comisiei mixte interguvernamentale România – R. Moldova pentru integrare europeană, stabilind ca următoarea reuniune să aibă loc la Chișinău, în prima jumătate a anului 2017. De asemenea, ei s-au pronunțat în favoarea organizării, în primăvara acestui an, la Bruxelles, a unei reuniuni a Grupului pentru Acţiunea Europeană a R. Moldova (GAERM), în cadrul căruia să fie efectuată o analiză cuprinzătoare asupra evoluției parcursului european al R. Moldova.

Amintim că, anterior, la 20 ianuarie, Teodor Meleșcanu s-a întâlnit cu Anatol Șalaru, fostul ministru al Apărării de la Chișinău. Potrivit lui Șalaru, la întâlnirea „politică, dar și de suflet” a discutat despre situația geopolitică și de securitate din regiune, dar și despre noile potențiale provocări cu care s-ar putea confrunta R. Moldova în viitorul apropiat.

„La București există o totală unitate de opinii privind necesitatea continuării parcursului european ca o modalitate concretă, atât pentru asigurarea bunăstării moldovenilor, cât și pentru asigurarea securității naționale. Avem sprijinul României în acest parcurs, dar și noi trebuie să dăm dovadă de consecvență și să ne facem treaba responsabil în vederea realizării acestor obiective”, susține Șalaru.