Thailanda se confruntă cu cele mai grave inundaţii din ultimii 30 de ani: 85 de oameni au murit

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Cele mai grave inundaţii din ultimii 30 de ani din Thailanda, după cum le-a numit prim-ministrul acestei ţări, Prayut Chan, au provocat moartea a 85 de persoane din decembrie până în prezent şi au afectat vieţile a peste 1,7 milioane de locuitori din sudul statului, a anunţat luni Departamentul pentru prevenirea dezastrelor, informează DPA, potrivit Agerpres.

Ploile torenţiale vor continua să cadă până miercuri în regiunile din sudul Thailandei afectate deja de viituri, au anunţat reprezentanţii Departamentul de meteorologie din această ţară, fapt ce este posibil să agraveze situaţia în 12 provincii care sunt în prezent inundate.

Întreaga provincie Narathiwat a fost declarată zonă sinistrată, a declarat duminică guvernatorul acesteia.

Forţe din poliţie şi armată au fost trimise în regiunile cele mai afectate pentru a contribui la eforturile de salvare a locuitorilor.

Săptămâna trecută, purtătorul de cuvânt al guvernului, Sansern Kaemkamnerd, a declarat că mai multe zone inundate au fost drenate, iar unele cursuri de apă au fost dragate în vederea ploilor prognozate de meteorologi în perioada următoare, precizează sursa citată.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...