Moldovean reţinut la aeroport: A încercat să plece la Londra în baza unui paşaport românesc fals

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Polițiștii de frontieră din cadrul punctului de trecere „Aeroportul Internațional Chișinău” documentează un moldovean pentru uz de fals a documentului de călătorie.

La sfârșitul săptămânii trecute, în fluxul de călători pregătiți pentru a ieși din țară cu un avion de pe cursa „Chișinău-Londra”, polițiștii de frontieră au identificat un bărbat de 40 de ani, locuitor al mun. Chișinău, care s-a legitimat în baza unui pașaport românesc falsificat.

Acționând în baza analizei de risc și urmare a discuției cu persoana dată, inspectorii de frontieră au luat decizia de a verifica minuțios pașaportul. În rezultat, cu ajutorul mijloacelor speciale, a fost scos la iveală faptul că documentul prezenta semne vădite de falsificare ale datelor personale.

Pașaportul a fost ridicat și transmis spre expertiză, iar cazul este în continuare cercetat de către Poliția de Frontieră. Dacă va fi găsit vinovat, moldoveanul riscă până la 5 ani de privațiune de libertate.

Pe parcursul anului 2016, polițiștii de frontieră au documentat 564 persoane care au apelat la metoda de falsificare a documentelor de călătorie, dar și a actelor pentru mijlocul de transport, pentru a trece frontiera de stat, fiind ridicate spre expertiză 604 documente. Întâietatea la această infracțiune o reprezintă asigurarea auto „Cartea Verde”, în număr de 201, urmată de împuternicirea notarială – 154, revizia tehnică – 82, permisul de conducere – 63, pașaport – 49, certificatul de înmatriculare – 32 etc.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...