Spre surprinderea celor care considerau în continuare Microsoft una dintre cele mai solide companii din lume, cu profituri astronomice pe toate domeniile în care activează, realitatea se pare că este cu totul altfel. De câţiva ani, gigantul din Redmond întâmpină dificultăţi majore, iar 2017 se anunţă a fi unul dintre cei mai dificili ani din istoria compania fondate de Bill Gates.

În acest an fiscal, îşi vor pierde locul de muncă 2850 de angajaţi Microsoft din toate structurile companiei. Primul pas va fi reprezentat de 700 de angajaţi care vor fi concediaţi în această săptămână. Merită reţinut că nu sunt vizate doar anumite segmente pentru restructurare. Se va începe cu reorganizarea echipelor de vânzări, dar vor fi afectate şi zone de marketing, inginerie, finanţe, resurse umane şi nu numai.

Primul anunţ pe marginea acestui subiect a fost făcut anul trecut într-un raport fiscal. La momentul respectiv, s-a menţionat valoarea de 2850 de persoane. Aceştia ar urma să-şi piardă jobul pe parcursul anului fiscal 2017, până pe 30 iunie. În mai 2016, cei de la Microsoft au făcut o referire către valoarea de 1850 de angajaţi care vor ajunge şomeri, dar, între timp, respectivul număr a crescut.

Se pare că o parte dintre angajaţii menţionaţi anterior au fost deja concediaţi, dar pentru că procesul s-a desfăşurat în valuri mici, respectivele detalii nu au ajuns online. Săptămâna aceasta însă, 700 de oameni vor fi concediaţi.

Dacă este să asociem numărul de angajaţi care îşi vor pierde locul de muncă la Microsoft cu totalul angajaţilor, valoarea respectivă nu este foarte mare. La această oră, pe întregul mapamond, 113.000 de persoane activează în Microsoft. Rămâne să vedem dacă aceste măsuri de austeritate se vor reflecta într-o sporire a profitului pe primul trimestru fiscal din 2017.