Actualitate

Cel mai mare bulevard din lume are 18 benzi

Cu o latime de 140 de metri, Bulevardul 9 Iulie – numit astfel dupa Ziua Independentei statului argentinian, obtinuta la 9 Iulie 1816 – are sapte benzi de circulatie pe ambele sensuri si este flancat pe fiecare parte de strazi paralele cu cate doua benzi fiecare.

Cele doua sensuri sunt despartite la mijloc de o linie Metrobus – linie de autobuz rapida. Exista doua largi spatii verzi despartitoare intre strazile de langa trotuare si drumul principal.

Pe Avenida 9 de Julio se afla importante obiective ale capitalei argentiniene: Ambasada Frantei, considerata o capodopera arhitecturala, Teatrul Colón, Obeliscul din Plaza de la República, Statuia lui Don Quixote, de la intersectia cu Avenida de Mayo. Pe bulevard se afla de asemenea multe restaurante si cafenele, cu multi artisti ambulanti si performeri care danseaza tango chiar si in plina strada.

Prin atmosfera vibranta oferita zi de zi, Avenida 9 de Julio, ca de altfel intreg orasul Buenos Aires, se afla in topul celor mai spectaculoase locuri de pe Pamant.

Sursă: radiochisinau

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *