Marine Le Pen afirmă că Brexit-ul va avea un efect de domino în UE

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Candidata extremei-drepte la alegerile prezidențiale din Franța, Marine Le Pen, a declarat sâmbătă că votul Marii Britanii pentru ieșirea din Uniunea Europeană va avea un efect de domino în blocul comunitar, relatează Reuters.

Marine Le Pen, șefa Frontului Național (FN), partid anti-UE și anti-imigranți, și cotată în sondaje cu mari șanse de a ajunge în turul al doilea al scrutinului prezidențial din mai, a făcut din Europa un punct central al programului său, în care atacă Uniunea Europenă și moneda euro.

„Avem de-a face cu sfârșitul unei lumi și cu apariția alteia”, a declarat ea sâmbătă la o reuniune a liderilor de extremă-dreapta din Germania, Franța, Italia și Olanda care are loc în orașul german Koblenz, la o zi după ce Donald Trump a fost învestit în funcția de președinte al SUA.

După Brexit și după succesul lui Donald Trump în SUA, „2016 a fost anul în care lumea anglo-saxonă s-a trezit. 2017 va fi, sunt sigură, anul trezirii popoarelor din Europa continentală”, a afirmat Marine Le Pen, potrivit AFP.

„Acum trebuie să trecem la etapa următoare, etapa în care să nu ne mai mulțumim să fim o minoritate în Parlamentul European, etapa în care vom fi majoritatea la urne la fiecare scrutin”, a proclamat șefa Frontului Național, puternic aplaudată de unele dintre persoanele prezente la reuniune.

În afară de alegerile prezidențiale din primăvară din Franța, unde Marine Le Pen este candidată, ea își dorește victoria Alternativei pentru Germania (AfD), formațiune a lui Frauke Petry, la scrutinul legislativ de la 24 septembrie din Germania, și a Partidului pentru Libertate (PVV), al lui Geert Wilders, la scrutinul din martie din Olanda.

„Aceste succese ar putea schimba fața Europei. Dacă vom ajunge la putere în fiecare țară din Uniunea Europeană, ne vom putea organiza împreună pentru a abandona în mod rațional această lume veche”, a mai afirmat ea.

„Nu spun că fiecare țară ar trebui să părăsească euro. Însă trebuie să lăsăm această posibilitate în cazul în care o țară vrea să o facă”, a declarat ea, adăugând că Donald Trump reprezintă neoliberalismul.

Marine Le Pen a criticat-o puternic și pe Angela Merkel, cancelarul Germaniei, pentru politica sa de primire a solicitanților de azil, politică despre care a spus că a fost o „catastrofă” care a făcut ca peste un milion de imigranți să ajungă din 2015 în Germania.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...