Studenții de la UTM au învățat mai multe despre securitatea informațională alături de studenți coreeni

SWU-UTM-InfoSecWorkShop_035-1500×844
Foto: Photo Credit: utm.md

În perioada 16-20 ianuarie, Seoul Women’s University (SWU), Coreea de Sud și Universitatea Tehnică a Moldovei (UTM) au organizat un workshop dedicat studierii domeniului securității informaționale pentru studenții celor două universități partenere.

Potrivit utm.md, timp de cinci zile, studenții au avut oportunitatea să participe la un ciclu de lecții privind securitatea rețelelor și sistemelor informaționale, criptografia și programările Web securizate.

Photo Credit: utm.md
Photo Credit: utm.md

În cadrul workshopului, Universitatea din Seul a fost prezentă cu o echipă de profesori în frunte cu profesorul Hyung Jong Kim și 6 studenți. Din partea UTM au participat șeful Departamentului Tehnologia Informației și Comunicațiilor Dinu Țurcanu, șeful Departamentului Ingineria Software și Automatică Dumitru Ciorbă, profesorii Rodica Bulai, Rostislav Călin și 30 de studenți de la specialitatea „Securitatea informațională”.

Este o primă activitate didactică desfășurată în baza Acordului de parteneriat dintre UTM și SWU, semnat la 5 decembrie 2016. Evenimentul a avut menirea de a iniția un dialog constructiv între studenții celor două instituții de învățământ în domeniul securității informaționale și un valoros schimb de idei, experiențe și informații obținute în cadrul cursurilor universitare.

Photo Credit: utm.md
Photo Credit: utm.md

La încheierea stagiului, Grigore CUȘNIR, student FCIM, gr. SI-141, a menționat că lecția și experiența în domeniul securității informaționale obținută de la profesorii sud-coreeni reprezintă un vis împlinit pentru el. „Îmi doream mult să aflu cu ce se ocupă studenții coreeni de la aceeași specialitate și am fost plăcut surprins când temele și laboratoarele pe care ni le-au propus au acoperit materialul pe care l-am studiat pentru a ne pregăti pentru CTF 2016 Suceava. În mare parte mi-am împrospătat memoria, dar și am aflat câte ceva lucruri (direcții de studiu) noi. Este o experiență valoroasă pentru studenții anilor 1-2 și o fericită ocazie de a se familiariza mai devreme cu materia de studiu prevăzută abia în anul 3.”

Photo Credit: utm.md
Photo Credit: utm.md
Photo Credit: utm.md
Photo Credit: utm.md
Photo Credit: utm.md
Photo Credit: utm.md
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente