Dodon se pregătește să meargă la Bruxelles

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

După vizita pe care a avut-o în capitala Federației Ruse, președintele Igor Dodon planifică să meargă la Bruxelles.

Potrivit agendei președintelui, vizita ar urma să fie făcută la începutul lunii februarie. „Definitivăm agenda vizitei la Bruxelles, planificată pentru începutul lunii februarie. Vom avea multe întrevederi la nivel înalt”, anunță Dodon.

Amintim că, la Moscova Dodon a făcut mai multe declarații controversate. Acesta a promis, printre altele, că PSRM va cere anularea Acordul de Asociere semnat de Republica Moldova cu Uniunea Europeană dacă va avea majoritate după alegerile parlamentare din 2018.

În replică, Maja Kocijancic, purtătoarea de cuvânt a șefei politicii externe a UE Frederica Mogherini, a anunțat că Dodon este așteptat „cu nerăbdare” la Bruxelles în viitorul apropiat.

„Contactele noastre cu autoritățile moldovene sunt dedicate continuării implementării cu succes a acestui Acord, spre binele cetățenilor moldoveni. Aceasta este tot ce pot spune în acest stadiu. Desigur, așteptăm cu nerăbdare vizita președintelui (Igor) Dodon la Bruxelles în viitorul apropiat”, a mai spus purtătoarea de cuvânt a șefei politicii externe a UE Frederica Mogherini.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...