Trump şi-a schimbat telefonul după ce a devenit preşedinte; Ce device a primit

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Noul preşedinte al Americii, Donald Trump s-a mutat astăzi la Casa Albă, după ce a avut loc ceremonia de învestire şi depunerea jurământului de către acesta.

În ultima zi înainte ca preşedintele Barack Obama să plece de la Casa Albă, New York Times şi AP au anunţat că Donald Trump a renunţat la telefonul cu Android. Device-ul (conform presei din SUA era un telefon Galaxy) a fost înlocuit cu unul despre care sursele New York Times spun că este „sigur, criptat, aprobat de către Serviciile Secrete şi cu un număr pe care puţine persoane îl au”.

Când Obama a preluat funcţia în 2009 a încercat să-şi păstreze smartphone-ul BlackBerry – a fost făcut însă un compromis, fiind permis să păstreze telefonul însă comunicaţia şi capacitatea telefonului a fost limitată. A făcut un upgrade până la urmă la un smartphone care nu putea însă să sune pe nimeni, să instaleze aplicaţii, să facă poze sau să memoreze melodii.

Cei de la AP scriu că telefonul ales atunci de Obama a fost un iPhone capabil să trimită şi să primească mailuri de la un număr limitat de persoane, să intre pe site-uri pentru citirea ştirilor. Obama avea un alt telefon pentru Twitter, unul dintre singurele capabile să acceseze contul Preşedintelui, şi rar apăsa el însuşi butonul de trimitere.

Din motive de securitate – este vorba până la urmă de persoana care controlează codurile nucleare – accesul la preşedinte este limitat şi teama de un atac al hackerilor a dus la restricţii importante ale device-urilor disponibile. Rămâne de văzut cum noua administraţie va controla comunicarea în interiorul bulei, însă nu va fi deloc uşor, scrie Engadget. În ceea ce îl priveşte pe Obama, una dintre primele opriri după ziua de astăzi are şanse mari să fie un magazin de telefoane.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...