(foto, video) Incendiu într-un club din București: 38 de persoane au ajuns la spital

01210740-649870718
Foto: Agerpres/ISU București

Un incendiu puternic a izbucnit, sâmbătă dimineață, la clubul Bamboo din Capitală, scrie Agerpres. Potrivit sursei, 38 de persoane au ajuns la spital, dintre care 21 de victime transportate de SMURD și SABIF, iar 17 cu mijloace proprii.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență București-Ilfov, Daniel Vasile, a declarat, referitor la posibilitatea că s-a fumat în interiorul Clubului Bamboo înainte de incendiu, că o astfel de speculație trebuie verificată temeinic și că în acest moment nu se poate pronunța în această privință.

„Nu putem să ne pronunțăm pe o asemenea ipoteză în acest moment. (…) În mod cert incendiul a izbucnit, judecând după modul de manifestare a flăcărilor, de la zona de club, dar ce compartiment anume din zona clubului nu vă pot spune în acest moment”, a menționat Daniel Vasile.

De asemenea, întrebat despre posibile cauzele ale incendiului, Daniel Vasile a spus că există doar informații care fac referire la locul de izbucnire a incendiului furnizate de martori. „Urmează ca după stingerea incendiului să facem și această verificare”, a precizat el.

Medicul coordonator al SMURD București, Bogdan Oprița, a declarat că în urma incendiului de la clubul Bamboo nu sunt persoane cu arsuri, însă au fost persoane expuse la fum, una singură fiind în stare gravă și intubată, care se află în clinica ATI-Toxicologie de la Spitalul Floreasca.

Potrivit medicului, alte două persoane care au fost transportate la Spitalul Floreasca prezintă fracturi care urmare a faptului că au sărit de la etaj.

oradesibiu.ro
oradesibiu.ro

În jurul orei 7 dimineața, secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, a declarat că situația în zona incendiului din Clubul Bamboo este la această oră „sub control”, deși mai sunt focare în incinta prăbușită pe care pompierii se luptă să le stingă.

„Situația este sub control, clădirea este prăbușită, într-adevăr, dar mai sunt focare, colegii se luptă contra lor și incendiul putem să zicem că este controlat. Echipele medicale de intervenție o mare parte le-am trimis înapoi la stații, din serviciul de ambulanță și SMURD au rămas câteva echipaje aici numai pentru sprijin. Și colegii de la pompieri vor începe să reducă numărul echipajelor care sunt la fața locului”, a afirmat Arafat, într-o declarație de presă susținută în jurul orei 7,00.

Totodată, el a reiterat că până când nu va verificată toată zona incendiului după stingerea acestuia nu se va putea afirma că nu au fost victime decedate, care nu s-au putut evacua din incinta în flăcări.

Photo Credit: Mediafax.ro
Photo Credit: Mediafax.ro
Photo Credit: Mediafax.ro
Photo Credit: Mediafax.ro
Photo Credit: Mediafax.ro
Photo Credit: Mediafax.ro
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente