Planeta misterioasă care poate ascunde viaţa extraterestră! Se află foarte aproape de noi

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Astronomii cred că pe o planetă din afara sistemului nostru solar ar putea exista viaţă.

Cercetătorii de la Universitatea San Francisco analizează cu atenţie o exoplanetă aflată la doar 14 ani-lumină distanţă de noi.

Numită Wolf 1061c, această planetă se află în zonă locuibilă, deci nici foarte aproape nici foarte departe de steaua în jurul căreia orbitează. Astfel, astronomii cred că aici ar putea exista apă în stare lichidă şi sunt întrunite condiţiile care ar permite existenţa formelor de viaţă.

Totuşi, Wolf 1061c se află destul de aproape de stea, mai aproape decât este Pământul de Soare. Din această cauză, temperaturile la suprafaţă ar putea fi foarte ridicate şi ar putea exista efectul de seră, scrie Daily Mail.

Prin urmare, condiţiile ar putea semăna cu cele întâlnite acum pe Venus, se tem astronomii.

Orbita planetei variază însă destul de mult, prin urmare clima poate fi haotică, având perioade de îngheţ şi perioade de căldură extremă. Aceste schimbări ar putea fi binevenite, răcind planeta suficient de mult pentru ca unele forme de viaţă să poată rezista aici.

Mai multe informaţii vor putea fi obţinute peste câţiva ani, când va fi lansat în spaţiu telescopul James Webb.

Cercetătorii sunt hotărâţi să continue observarea planetei Wolf 1061c, care este unul dintre cei mai buni „candidaţi” pentru viaţa extraterestră.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...