(VIDEO) Usatîi: Anul acesta vom avea alegeri anticipate. Plahotniuc ne pregătește o surpriză

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Anul acesta în Republica Moldova vor avea loc alegeri anticipate, dar acestea se vor desfășura conform regulilor dictate de către oligarhul Vladimir Plahotniuc, susține primarul de Bălți Renato Usatîi.

Usatîi susține că Plahotniuc își dorește ca toți cei 101 deputați să fie aleși în circumscripții uninominale.

„Practic toți candidații lui Plahotniuc se vor înregistra ca independenți. În rezultat, credeți-mă, Plahotniuc poate să adune și majoritate Constituțională”, a declarat Renato Usatîi într-o intervenție pe Facebook.

El susține că oligarhul va face în așa fel încât de la alte partide în viitorul Parlament să acceadă doar liderii formațiunilor.

„Plahotniuc, prin șantaj, cu rectori, directori de colegii, șefi de spitale, șefi de vamă, este gata pentru așa tip de alegeri. Așa o să aibă majoritate Constituțională. După asta o să vină în față și o să spună: iată rezutaltele”, a mai spus primarul de Bălți.

Usatîi susține că în aceste condiții este nevoie de o unitate a „opoziției, tuturor cetățenilor”, pentru a se opune unor astfel de alegeri sau a unui scrutin mixt care, în opinia sa, ar însemna „cam același lucru”.

„Acesta este un atac raider contra Republicii Moldova, contra la toți cetățenii, pro-români, pro-ruși, pro-europeni sau pro-Moldova. Nu avem voie să permitem asta”, avertizat Renato Usatîi.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...