Tudor Deliu critică activitatea Guvernului: A transformat Moldova într-un stat captiv, cu justiție selectivă

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Republica Moldova a fost transformată într-un stat „captiv” cu justiție selectivă și monopol în toate domeniile. Acestea sunt principalele realizări ale Guvernului Filip în viziunea libera-democraților.

Potrivit lui Tudor Deliu, la un an de la învestire Guvernul Filip dă semne de un handicap funcțional lamentabil.

„În cei 25 de ani de independență, în Republica Moldova nu s-a întâmplat niciodată ca un partid politic să acceadă în Parlament cu 19 mandate și să se pricopsească prin șantaj și corupție cu o majoritate de strânsură. Într-o perioadă de un an, un copil, de exemplu învață să meargă. Guvernul nostru la aniversare, dă semne de un handicap funcțional lamentabil”, spune Tudor Deliu.

Potrivit lui Deliu, reformele anunțate de Guvern provoacă incertitudine totală cu privire la sustenabilitatea statului.

„Cu excepția prevederilor Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană și a actelor conexe acestui proces, nu există o planificare strategică bazată pe termen lung, un proiect de țară, un proiect național de eradicare a sărăciei, sărăcie care răvășește zilnic cetățenii Republicii Moldova și formează un vid extrem de periculos….Ce face Guvernul, pentru a opri exodul intelectualității? Cu cine și ce fel de oameni vrea Guvernul să crească Moldova?”, se întreabă Deliu.

Liberal-democratul mai spune că autoritățile mimează lupta împotriva corupției, iar principalele realizări ale Guvernului ar fi „monopolizarea a tot ceea ce se mișcă în țară, crearea unui stat captiv, o justiție selectivă”.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...