Nume
Parola
Vizualizări: 1851
ADR Nord va colabora cu ODIMM. Ion Bodrug: „Împreună vom identifica soluții mai bune pentru promovarea oportunităţilor de dezvoltare a ÎMM-urilor”
Chișinău, 20 Ianuarie 2017 — ADR Nord și Organizaţia pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici şi Mijlocii (ODIMM) au încheiat vineri, 20 ianuarie, la Chișinău, un acord de colaborare. Evenimentul a avut loc în cadrul atelierului de lucru „Consolidarea competitivității regionale prin dezvoltarea inteligentă a ÎMM-urilor”, organizat de Comisia Europeană în parteneriat cu ODIMM, prin intermediul Instrumentului de Asistență Tehnică și Schimb de Informații al Uniunii Europene - TAIEX.

Prin semnarea acordului, ADR Nord, reprezentată de directorul Ion Bodrug, și ODIMM, reprezentată de directorul general Iulia Iabanji, și-au propus să promoveze oportunităţile de dezvoltare a întreprinderilor mici și mijlocii (ÎMM) în Republica Moldova.

Acordul încheiat de ADR Nord și ODIMM prevede ca instituțiile, având în vedere importanţa majoră a sectorului ÎMM, să colaboreze pentru dezvoltarea economică durabilă şi menţinerea stabilităţii sociale. Instituțiile își propun astfel să atingă aspecte precum facilitarea accesului ÎMM-urilor la resursele financiare; facilitarea accesului la informaţii; dezvoltarea abilităţilor şi culturii antreprenoriale; promovarea dialogului public-privat; promovarea intereselor subiecţilor sectorului ÎMM pe piaţa internă a Republicii Moldova şi pe piaţa externă, în limitele competenţei sale; dezvoltarea infrastructurii de suport în afaceri; acordarea suportului ÎMM-urilor în faza de iniţiere şi dezvoltare etc.

Potrivit Acordului, instituțiile partenere s-au angajat să stabilească un mecanism eficient de colaborare şi asigurare a transparenţei activităţilor în vederea atingerii obiectivelor propuse, informându-se reciproc şi sistematic prin diverse mijloace: şedinţe de lucru, e-mail, poştă, fax etc.

Directorul ADR Nord, Ion Bodrug, susține că parteneriatul cu ODIMM a fost necesar pentru a identifica soluții mai bune în vederea promovării oportunităţilor de dezvoltare a ÎMM-urilor din Regiunea de Dezvoltare Nord. „Colaborarea cu ODIMM ne va ajuta să facilităm eficient dezvoltarea ÎMM-urilor în regiune, să identificăm noi oportunități de dezvoltare și colaborare”, a menționat directorul ADR Nord.

Acorduri de colaborare cu ODIMM au semnat astăzi toate Agențiile de Dezvoltare Regională din țară.

ODIMM este o institutie publică, necomercială, non-profit care, din 2007, activează în coordonarea Ministerului Economiei şi cu alte autorităţi centrale şi locale, asociaţii de afaceri, prestatorii de suport în afaceri şi ÎMM. Organizația contribuie la sporirea competitivităţii economiei naţionale prin susţinerea dezvoltării sectorului ÎMM, în calitate de promotor al dezvoltării antreprenoriatului autohton. ODIMM își propune să creeze oportunități de lansare și dezvoltare a unei afaceri de succes, în special în zonele rurale; să formeze și să amplifice cultura și abilitățile antreprenoriale; să faciliteze accesul ÎMM-urilor la resurse financiare; să stimuleze dialogul public-privat și să susțină dezvoltarea infrastructurii de suport în afaceri.

www.adrnord.md