Linkuri accesibilitate

Președintele ales al SUA Donald Trump a promis că va uni o țară divizată” şi că va aduce „schimbarea”


Preşedintele ales al Statelor Unite, Donald Trump, a promis că va uni ceea ce el a numit „o ţară divizată” şi că va aduce „schimbarea”. Declaraţia a fost făcută in fața a mii de suporteri adunaţi in fața monumentului lui Abraham Lincoln de la Washington. „Vom face lucruri care nu au mai fost făcute in America de multe, multe zeci de ani”, a spus Donald Trump.

Consilieri ai preşedintelui ales au declarat că primele zile ale preşedinţiei lui Donald Trump vor fi pline de acţiune, iar discursul din aceasta seara va fi „elegant, frumos, puternic si scurt”.

Printre primele masuri pe care le va lua la Casa Alba va fi înghețarea oricăror angajări in cadrul guvernului, suspendarea regulamentelor legate de schimbările climatice, suspendarea imigrației din țări care sunt asociate cu extremismul islamic, retragerea din acordul de comerţ transatlantic, negociat de Barack Obama, ridicarea restricţiilor legate de minerit si exploatările petroliere şi oprirea finanțărilor pentru acele oraşe americane care refuză să ii aresteze pe imigranții care trăiesc ilegal in Statele Unite. Unele din aceste decrete, spun consilierii lui Donald Trump, vor fi emise in primele zile ale noii administrații.

O treime din democraţii din camera reprezentanţilor au anunţat că nu vor participa la inaugurare. Potrivit unui sondaj de opinie realizat de Washington Post si ABC News, rata de popularitate a lui Donald Trump este de 40%, cea mai scăzută a unui preşedinte american înainte de inaugurare.

XS
SM
MD
LG