Poroșenko, nevoit să închidă fabrica sa Roshen din Rusia

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Compania Roshen a decis să oprească activitatea de producție a fabricii din orașul Lipețk (Rusia). Potrivit precizărilor reprezentanților companiei într-un comunicat de presă, decizia a fost luată din motive economice și politice, scrie liga.net.

Anterior, oficialii Roshen au anunțat că vânzarea fabricii din Rusia a devenit imposibilă, după ce SKR (Comitetul de Investigații din Rusia) a impus sechestru pe activele companiei.

Roshen susține că, începând cu anul 2013, producția fabricii din Lipețk s-a redus de trei ori.

Cauza o reprezintă mai mulți factori. Principalul este cel al hărțuirii la care compania a fost supusă în Rusia de către organele de control și mass media. În 2013, în mod nejustificat, Rospotrebnadzor a impus interdicții la importurile de produse Roshen din Ucraina către Federația Rusă. Totodata, activitatea Roshen în Rusia a fost discreditată în presa rusă, iar în unele regiuni, sub presiunea autorităților, retailerii au refuzat produsele fabricii din Lipețk.

Roshen este specializată în produse de cofetărie, companii fiind înființată de Petro Poroșenko, președintele Ucrainei. Compania operează unități de producție în orașele ucrainene Kiev, Vinița, Kremenchuk și Iahotin, precum și în Ungaria, la Klaipėda (Lituania) și Lipețk (Rusia).

În 2012, Roshen Corporation a fost clasată pe locul 18 în lista „Candy Industry Top 100” din lume. Firma exportă în Kazahstan, Uzbekistan, Kârgâzstan, Azerbaidjan, Armenia, Moldova, Estonia, Polonia, Letonia, Lituania, Statele Unite ale Americii, Canada, Germania și Israel. Până în 2013, 40% din producția sa era exportată în Rusia, potrivit paginaderusia.ro.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...