Ambasada Rusiei la București, atac dur la adresa presei din România

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Ambasada Rusiei în România reacționează într-o postare pe Facebook și critică agenții mari de știri pentru că nu au relatat despre o conversație telefonică între președinții Rusiei, Franței și cancelarul Germaniei, dar și un portal de internet privat pentru că a relatat eronat.

„Pe data de 18 ianuarie curent a avut loc o conversaţie telefonică între preşedinţii Rusiei, Franţei şi cancelarul Germaniei, a cărei temă principală a fost situaţia din estul Ucrainei, cursul implementării acordurilor de la Minsk, precum şi necesitatea de a intensifica colaborarea în cadrul „formatului Normandia”. Cu toate acestea, mass-media din România, inclusiv astfel de agenţii mari cum sunt Agerpres, Mediafax şi RRA, se pare, pur şi simplu au ignorat evenimentul. S-a marcat doar un portal de internet privat «DCNews», care, totuşi, în mod eronat a mutat accentul discuţiilor pe soluţionarea conflictului sirian”, se arată în mesajul Ambasadei Rusiei la București.

„Acest mod de abordare ridică semne de întrebare cu privire la nivelul real al interesului public românesc faţa de situaţia din ţara vecină, care este considerată drept „partener strategic”. Având în vedere situaţia dificilă a etnicilor români care trăiesc în regiunile vestice ale Ucrainei, se vede clar o discrepanţă între situaţia reală în Ucraina şi în jurul ei şi reflecţia acestei situaţii în spaţiul mediatic românesc”, a mai scris ambasada Rusiei în României.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...