Ce va face Trump în prima sa zi de mandat

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Donald Trump va vizita sâmbătă, în prima sa zi ca preşedinte al SUA, sediul CIA, în condiţiile în care va prelua comanda agenţiei pe care a criticat-o dur, a anunţat un oficial din echipa de tranziţie citat de Reuters.

Donald John Trump devine vineri al 45-lea preşedinte al Statelor Unite, după o campanie care a divizat profund ţara, un scrutin al cărui rezultat a luat prin surprindere o lume întreagă şi o tranziţie care s-a desfăşurat mai mult pe Twitter, scrie Bloomberg.

Ceremonia de învestire începe la 19:00, ora Moldovei. Vor lua cuvântul lideri religioși apropiați de Trump și senatorul de Missouri, Roy Blunt, care este și președintele comitetului pentru învestire. Discursurile vor fi urmate de recitaluri muzicale.

Depunerea jurământului și discursul inaugural au loc după aproximativ jumătate de oră. Trump va fi învestit de președintele Curții Supreme de Justiție a Statelor Unite, John G. Roberts. La ceremonie vor fi folosite două Biblii: cea a lui Abraham Lincoln și cea pe care Trump o are încă din copilărie.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...