Opt români au fost reținuți de poliție pentru contrabandă cu țigări din Republica Moldova

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Opt persoane acuzate de contrabandă cu țigări și de constituire a unui grup infracțional organizat au fost reținute de polițiștii din Vrancea, în timp ce în cazul altor două a fost luată măsura controlului judiciar. Cei zece, dar și alți apropiați ai acestora, sunt acuzați că în decursul a aproape doi ani au vândut ilegal țigări pe piețele din Iași și Vrancea, scrie news.ro.

Rețeaua de traficanți de țigări a fost destructurată de către polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vrancea și procurorii DIICOT Vrancea care au prins în flagrant delict, în municipiul Iași, mai multe persoane care ofereau spre comercializare 20.000 de țigarete de contrabandă. La activități au participat și polițiști ai Brigăzii de Combatere a

Criminalității Organizate Iași și luptători de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale – IPJ Vrancea.

Din cercetări a reieșit că șapte bărbați, cu vârste cuprinse între 17 și 68 de ani, și trei femei, cu vârste cuprinse între 40 și 44 de ani, toți din județul Iași, ar fi constituit un grup infracțional organizat specializat în contrabandă calificată cu țigări, din Republica Moldova.
Membrii grupării infracționale sunt bănuiți că, în perioada martie 2015 – ianuarie 2017, ar fi introdus în țară mai multe baxuri de țigări, pe care ulterior le-ar fi comercializat unor persoane din județele Vrancea și Iași.

După acțiunea de prindere în flagrant, polițiștii au făcut zece percheziții la locuințele acestora.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate alte 36.560 de țigări de contrabandă, peste 14.000 de lei, 2.080 de euro și 15 telefoane mobile, fiind indisponibilizat si un autoturism.

Cincisprezece persoane au fost duse la audieri, opt dintre acestea fiind reținute pentru 24 de ore, pentru constituire a unui grup infracțional organizat și contrabandă calificată cu țigări, urmând să fie prezentate Tribunalului Vrancea, cu propunere de arestare preventivă.
Totodată. față de alți doi membri ai grupării a fost dispusă măsura controlului judiciar.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...