Radiografia Parlamentului: Cât au muncit comisiile parlamentare în 2016

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

În 2016, cele 9 comisii permanente ale Parlamentului s-au convocat în 323 de ședințe. 207 ședințe ale comisiilor parlamentare au avut loc în sesiunea de primăvară, iar alte 116 – în sesiunea de toamnă, arată bilanțul statistic al procesului legislativ pe anul 2016.

Cele mai multe ședințe a avut Comisia juridică, numiri și imunități – 48 la număr, urmată de Comisia protecție socială, sănătate și familie – 45 de ședințe. Comisia securitate națională, apărare și ordine publică s-a convocat în 39 de ședințe. Câte 37 de ședințe au desfășurat Comisia economie, buget și finanțe, Comisia agricultură și industrie alimentară.

Deputații din Comisia administrație publică, dezvoltare regională, mediu și schimbări climatice s-au convocat în 36 de ședințe. Comisia politică externă și integrare europeană și Comisia cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media au avut 32 de ședințe. Comisia drepturile omului și relații interetnice a desfășurat 25 de ședințe.

În cadrul ședințelor, comisiile parlamentare au prezentat 651 de rapoarte și corapoarte și 2 212 avize la proiectele de acte legislative. Pentru comparație, în 2015 au fost dezbătute 460 de rapoarte și corapoarte și 1 953 de avize.

Cele mai multe rapoarte au prezentat deputații din Comisia juridică, numiri și imunități – 210, Comisia economie, buget și finanțe – 143, Comisia protecție socială, sănătate și familie – 96, Comisia administrație publică, dezvoltare regională, mediu și schimbări climatice – 59, precum și Comisia securitate națională, apărare și ordine publică – 56.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...