O deținătoare a Premiul Nobel pentru literatură, acuzată de propaganda rusă de „promovarea homosexualității” și a hitlerismului

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Ambasada Poloniei de la Moscova și-a exprimat regretul în legătură cu acuzațiile făcute de televiziunea rusă privind „promovarea homosexualităţii” și „glorificarea” lui Hitler în cărțile scriitoarei poloneze, deținătoarea Premiul Nobel pentru literatură, Wislawa Szymborska.

Astfel, Ambasada Poloniei a reacționat în urma reportajului canalului de propagandă „Rossia-24”, în care se afirmă că manualul „Plimbări prin literatura modernă”, distribuit de ambasadă, promovează homosexualitatea și ideile fasciste.

Într-o declarație, Ambasada susţine că lucrarea este o publicație științifică, o colecție de articole despre diverse fenomene și tendințe observate în literatura poloneză. Datorită conținutului analitic al manualului, acesta este destinat în primul rând mediului academic.

Capitolul „Proza poloneză homosexuală după 1989”, ca și restul capitolelor analizează fenomenul din punct de vedere științific. Articolul este neutru; nu este vulgar și nu prezintă elemente obscene, în general nu priveşte comportamentul sexual, susține ambasada.

Diplomații polonezi subliniază faptul că, reportajul postului tv conținea și alte informații incorecte, de exemplu – opera ar conţine și poemul autoarei „Prima fotografie a lui Hitler”, în care îl glorifică pe Adolf Hitler. În primul rând, poemul nu apare în cartea respectivă. În al doilea rând, „Prima fotografie a lui Hitler” este un exemplu de operă anti-fascistă, în care autorul folosește figuri stilistice specifice, precum ironia și paradoxul.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...