După ce și-a împușcat fratele, fiul deputatului Pleșca a fost angajat la Ambasada Republicii Moldova din Turcia

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Fiul cel mic al deputatului neafiliat Nae-Simion Pleșca, Sorin Pleșca, cel care anul trecut și-a împușcat mortal fratele, a fost angajat în cadrul Ambasadei Republicii Moldova la Ankara, Turcia, având gradul diplomatic de secretar III. Informația apare și pe site-ul oficial al instituției, potrivit Ziarului de Gardă.

Amintim că în seara zilei de 7 martie 2016, în familia Pleșca s-a produs tragedia cu implicarea celor doi fii ai deputatului. Potrivit organelor de drept, împuşcătura a fost efectuată de către fratele mai mic al victimei, dintr-un pistol de model CZ, deţinut legal.

În rezultatul rănii incompatibile cu viaţa, Dan Pleșca a decedat pe loc. Ulterior, Sorin Pleşca a fost pus sub învinuire pentru lipsirea de viaţă din imprudenţă. În cadrul audierilor acesta a recunoscut pe deplin fapta imputată.

Totuși, la 26 mai 2016, cauza penală deschisă pe numele lui Sorin Pleșca a fost clasată, fiind emisă o ordonanță privind încetarea urmăririi penale, „reieşind din probele administrate pe dosar, dar şi a cererii părinţilor victimei”, după cum anunța Procuratura.

În decembrie 2016 ZdG a încercat să confirme numirea lui Sorin Pleșca în funcția de secretar III la ambasada de la Ankara însă Vladimir Rusnac, reprezentantul Serviciului de Informare și Comunicare cu mass-media al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) a refuzat, într-un mod arogant, să ne comunice aceste informații cerându-ne să facem o solicitare în scris. Nici în urma solicitării în scris, pe care am trimis-o ministerului pe 14 decembrie 2016, jurnaliștii nu au primit confirmarea angajării fiului deputatului la ambasadă.

În solicitarea de informații jurnaliștii au cerut MAEIE să confirme dacă, în cadrul instituției, există un angajat cu numele Sorin Pleșca și dacă da, să spună ce funcție deține acesta. În răspunsul ministerului, trimis prin email pe 20 decembrie, s-a spus că informațiile solicitate constituie „date cu caracter personal” .

Nae-Simion Pleșca a răspuns la telefon, fiind întrebat dacă funcția sa a influențat numirea fiului său la Ambasada de la Istanbul acesta nu a dorit să răspundă la subiect și a declarat că aceste întrebări nu fac decât să-i reamintească întreg filmul evenimentelor, iar „omenește” nu ar fi corect să mediatizăm acest fapt.

„De ce considerați că feciorul meu nu are dreptul să trăiască și să muncească, indiferent unde? Interesul acesta sporit pe marginea unei tragedii crâncene și vânturarea respectivă… Eu chiar m-am bucurat că presa nu a dat curs și nu a vânturat subiectul respectiv… Și feciorul meu, și restul, au dreptul să trăiască, să muncească”, a declarat deputatul, sursei citate.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...