Andrei Năstase, despre atacurile la adresa presei: „Plahotniuc atacă presa liberă prin interpuși”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Oligarhu Vladimir Plahotniuc atacă presa liberă în mod indirect, prin oameni interpuși, care depun cereri de chemare în judecată împotriva jurnaliştilor de investigaţie. Declaraţiile au fost făcute de liderul Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr, Andrei Năstase.

„Niciodată Plahotniuc nu va ataca presa liberă în mod direct, personal. Nu el va depune cereri în judecată şi nu el personal va da cu ranga în cap jurnaliştilor de investigaţie. O vor face interpuşii, plătitori de poliţe pentru serviciile unei justiţii controlate de coordonatorul mafiei”, a declarat liderul Partidului.

„E cazul unor instituţii media precum Jurnal TV şi TV 7, dar şi a unor jurnalişti incomozi, care deconspiră crimele. Sus capul, Mariana Raţă. Sus capul, presă liberă”, mai spune Andrei Năstase.

Menționăm că, Vladimir Botnari, fostul comisar al municipiului Chișinău, cere tragerea la răspundere penală a ziaristei Centrului de Investigații Jurnalistice Mariana Rață. Botnari a depus o plângere penală la Procuratura mun. Chișinău în care invocă faptul că jurnalista a accesat și difuzat, fără consimțământul său, date cu caracter personal care îl vizează pe el și membrii familiei sale.

În aceeași cerere, fostul poliţist solicită tragerea la răspundere penală a tuturor celor care au accesat și difuzat, din octombrie 2009 și până în prezent, date cu caracter personal care îi vizează familia. Procurorii au inițiat un proces penal în baza cererii fostului polițist.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...