Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   (VIDEO) Dodon, pus la punct…

(VIDEO) Dodon, pus la punct cu „Plahotniuc” și „Cantemir” de un student moldovean la MGIMO

Un student moldovean l-a pus la punct Igor Dodon în cadrul întâlnirii din 18 ianuarie a studenților de la  Institutul de Stat pentru Relații Internaționale din Moscova și noul președinte al R. Moldova. Înainte de a adresa întrebarea, Dorian Frăsîneanu și-a cerut scuze pentru nivelul de rusă vorbită, atunci Dodon i-a propus acestuia să vorbească în limba „moldovenească”. Studentul însă s-a grăbit să-l contrazică și i-a explicat că vorbește limba română, pe care a și studiat-o la liceul „Prometeu” din Chișinău, acolo unde învață și copiii președintelui.


Dorian Frăsîneanu, nu doar că i-a sugerat președintelui să citească operele lui Dimitrie Cantemir care scria că există trei cnezaturi: Valahia, Moldova și Transilvania, iar acolo trăiesc „români”, dar a și făcut câteva trimiteri la date din istoria românilor.

D. Frăsîneanu: -Sunteți un președinte care are o poziție anti-guvernare, nu-i așa? Dvs și campania desfășurată a fost una împotriva guvernării. Nu vise pare că ar fi mai bine să vă ocupați de lupta împotriva corupției, depolitizarea instituțiilor de stat?

I.Dodon: -Cine v-a scris aceste întrebări?

D. Frăsîneanu: -Eu le-am scris. Am mintea mea, iar MGIMO ne-a învățat să gândim critic. Deci, de ce nu luptați împotriva oligarhilor, a lui Plahotniuc?

I.Dodon: -Mulțumesc pentru întrebare!

D. Frăsîneanu: -Dar eu nu am terminat întrebarea! De ce nu luptați împotriva sistemului și nu face ceea ce ați promis moldovenilor? Dacă veți face asta, eu voi vota pentru dvs!

I.Dodon: -Nu veți vota pentru mine!

D. Frăsîneanu: -Dacă veți lupta împotriva lui Plahotniuc…”

Înainte de a răspunde la întrebare, Igor Dodon nu a ezitat să declare că posturile TV pro-române vor mediatiza neapărat subiectul. „Moldova a apărut la sfârșitul secolului XV, pe când România, în a doua parte a secolului XIX. Este o diferență de 400 de ani… Referitor la problemele interne și anti-guvernare, au deja am declarat că sunt împotrivă. Am îanintat deja câteva inițiative, spre exemplu, împotriva procurorului general…”, a declarat Dodon.

Foto/video: facebook.com