Principală  —  Ştiri  —  Social   —   (VIDEO) Protestatarii au intrat în…

(VIDEO) Protestatarii au intrat în clădirea Ministerului Justiției: „Treziți-vă!”

Cruzimea față de animale trebuie pedepsită penal, de aceea este nevoie ca legislația R. Moldova să fie modificată în acest sens. Cu acest mesaj a venit u grup de protestatari în fața Ministerului Justiției. „Ieri o pisică, astăzi un cal, mâine un copil! Treziți-vă!”, scrie pe pancartele activiștilor. Manifestanților le-a fost permis accesul în holul clădirii Ministerului. Aceștia așteaptă o întrevedere cu autoritățile.

Sursa Video: www.ZdG.md

Acțiunea de protest a fost inițiată după ce la începutul acestei săptămâni a fost făcut public un caz de cruzime față de un cal. Un locuitor din raionul Cimișlia a lovit animalul până când acesta a murit la marginea unei păduri. Audiat, bărbatul a declarat că poate face ce vrea pentur că animalul îi aparține. Cazul a fost sesizat de către inspectorii de mediu din raion. Pentru acțiunile sale, bărbatul riscă amendă maximă de până la 800 lei sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 40 la 60 de ore.

După mediatizarea cazului, organizațiile neguvernamentale din domeniul protecției animalelor au cerut autorităților să înăsprească pedepsele, făcând trimitere la legislația altor țări, care prevede amenzi de până la opt mii de dolari pentru violența față de animale. O petiție on-line a fost semnată de peste o mie de oameni.

Proiectul de lege care se află deja de un an de zile la Ministerul Justiției al Republicii Moldova,  nu a fost examinat și înaintat Parlamentului pentru adoptare până la momentul de față.

Între timp, în țara noastră zilnic au loc cazuri de manifestare a cruzimii față de animale. Ne-a șocat în mod deosebit ultimele cazuri, precum cel care se referă la pisica ucisă cu pietre, caz care a avut loc în Șoldănești și cazul unui cal ucis până la moarte, care a avut loc în raionul Cimișlia”, se arată în petiție.