Austria întârește controalele la frontieră

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Austria vrea întărirea controalelor la frontierele sale, în special cu Slovacia, după o creştere, de la începutul anului 2017, a numărului de migranţi ce încearcă să intre în ţară, a declarat miercuri ministrul austriac al Apărării, Hans-Peter Doskozil, transmite AFP preluat de Agerpres.

„Observ o tendinţă a migranţilor ilegali de a utiliza Slovacia” ca ţară de trecere, a subliniat ministrul, citat de cotidianul Kurier în ediţia sa online.

El a precizat că 299 de migranţi au fost interceptaţi, de la începutul anului, în statul Austria Inferioară, care se învecinează cu Slovacia şi Republica Cehă.

În schimb, 174 de migranţi au fost interceptaţi în Burgenland, a cărui frontieră cu Ungaria a fost până în prezent zona unde se concentrau controalele.

Numeroşi migranţi intră în Austria venind din Slovacia cu trenul, a relevat Doskozil, apreciind că sunt necesare mai multe controale la bordul trenurilor. O sută de soldaţi ar putea fi puşi la dispoziţie pentru a participa la acestea, a subliniat el.

În vestul ţării, 292 de persoane au fost interceptate de la începutul anului în Tirol, dar majoritatea au fost retrimişi în Italia, de cealaltă parte a frontierei.

„Nu există decât 25 de cereri de azil în Tirol. Retrimiterea (migranţilor) funcţionează”, a adăugat ministrul, subliniind că Austria trebuie să rămână vigilentă şi în ce priveşte situaţia din pasul Brenner.

Ministrul Apărării, Hans-Peter Doskozil, şi ministrul de Interne, Wolfgang Sobotka, vor prezenta în următoarele zece zile o serie de măsuri pentru întărirea controalelor, a mai indicat cotidianul menţionat, citat de AFP.

Austria va găzdui, pe 8 februarie, o reuniune a miniştrilor de Interne şi ai Apărării din ţările Europei centrale.

În 2015, un număr record de 90.000 de solicitări de azil a fost înregistrat în Austria, atunci când sute de mii de migranţi, dintre care mulţi fugeau de războiul din Siria, au traversat Balcanii în direcţia Germania, cu precădere.

Austria a stabilit controale la frontiere şi a ridicat bariere pentru a stopa acest aflux. În 2016, cererile de azil au scăzut la jumătate.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...