Instructorul unei școli auto din Florești, reținut pentru trafic de influență

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Instructorul unei școli auto din Florești a fost reținut de ofițerii DGT „Nord” a CNA și procurorii anticorupție. Bărbatul este bănuit pentru trafic de influență.

Potrivit denunțătorului, instructorul împreună cu o persoană neidentificată de către organul de urmărire penală la acel moment, ar fi pretins mijloace financiare ce nu li se cuvin în sumă de 450 de euro. Banii erau destinați unor angajați din cadrul Secției Înregistrare a Transportului şi Calificarea Conducătorilor Auto Bălți, în vederea influențării promovării examenul auto şi eliberarea ulterioară a permisului de conducere.

Urmare a măsurilor speciale de investigație și acțiunilor de urmărire penală, bărbatul a fost prins în flagrant delict. Acesta a fost reținut pentru 72 de ore, iar în privința lui urmează să fie decisă aplicarea măsurii preventive.

O cauză penală a fost pornită. Dacă va fi găsit vinovat, suspectul riscă o pedeapsă cu închisoare de până la 6 ani sau amendă în mărime de până la 4.000 unități convenționale – echivalentul sumei de 200.000 de lei.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...