Se caută 14 profesori din Moldova care să participe gratuit la Școala pentru Democrație din Brașov

demo
Foto: Școala pentru Democrație

Asociația Expert Forum (www.expertforum.ro) este un think tank din Bucureşti înfiinţat de experţi cunoscuţi în politici publice şi reforma administraţiei. Domeniile pe care le acoperă includ: reforma administraţiei şi integritate; descentralizare şi finanţe publice; reforma justiţiei şi anticorupţie; politici sociale şi pensii; energie şi transporturi; sănătate; procese electorale şi cetăţenie activă.

Începând cu anul 2013 aceștia implementează programul Școala pentru Democrație, care își propune să creeze un mediu creativ de învățare pentru profesorii care doresc să descopere instrumente alternative și eficiente de educare și implicare activă a tinerilor. În luna decembrie 2016 am lansat o nouă ediție a Școlii pentru Democrație.

Organizatorii se adresează unui număr de 14 profesori din Republica Moldova și 4 din România, care predau cursuri legate de cultură civică sau istorie, drepturile omului, educație pentru dezvoltare etc., dar nu numai, la gimnaziu sau liceu, pasionați de educația pentru democrație. Vom lua în considerare și candidaturile profesorilor care, deși nu predau astfel de cursuri, demonstrează un interes în promovarea implicării active în societate prin intermediul activității de predare.

Proiectul include un seminar de pregătire pentru profesori și o serie activități practice în cadrul comunităților de unde provin aceștia.

Seminarul va avea loc la Brașov, între 4-9 martie 2017.

Organizatorii își propun ca în cele șase zile de activități practice și discuții cu experți să abordăm prin instrumente alternative de învățare conceptele de leadership, educație nonformală, democrație, stat de drept sau buna guvernare. Ulterior, experții EFOR vor acorda asistență profesorilor pentru implementarea activităților de replicare în Republica Moldova​ și România.

Transportul, cazarea și mesele participanților vor fi asigurate de către organizatori.

Pentru a vă înscrie accesați acest link: Școala pentru Democrație 2017.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente