În cazul dronelor cu o greutate mai mare de cinci kilograme, va fi necesară emiterea unei autorizaţii speciale, iar proprietarii acestora vor avea nevoie să treacă un examen în urma căruia vor primi un permis care să le dea dreptul să le utilizeze. Titularii acestor permise, cu o valabilitate de zece ani, trebuie să aibă vârsta de cel puţin 17 ani.

Vor fi instituite de asemenea reguli ce interzic manevrarea dronelor deasupra zonelor sensibile, cum ar perimetrele unde se desfăşoară operaţiuni ale poliţiei, precum şi deasupra spaţiilor aglomerate.

O atenţie deosebită este acordată prevenirii riscurilor asupra aviaţiei civile, în urma numeroaselor situaţii când avioane au evitat coliziuni cu astfel de dispozitive în apropierea mai multor aeroporturi din diferite ţări.

În elaborarea noilor măsuri s-a avut în vedere de asemenea protejarea vieţii private. Dronele au ajuns să fie folosite şi de paparazzi pentru a supraveghea diverse evenimente. În anul 2013, un astfel de aparat a 'aterizat' chiar în faţa cancelarului Angela Merkel la un miting electoral.