MAE de la București: Declarațiile președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, sunt inadecvate

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) de la București a luat notă de declarațiile președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, lansate cu prilejul vizitei la Moscova, pe care le consideră inadecvate și care nu corespund realităților politice și relațiilor speciale dintre România și Republica Moldova, arată un răspuns al MAE, la solicitarea Agerpres.

„Continuarea procesului de modernizare și reformă, precum și împlinirea aspirațiilor tuturor cetățenilor Republicii Moldova necesită acțiuni și atitudini responsabile”, mai apreciază MAE, în răspunsul solicitat.

„Consolidarea durabilă a relațiilor cu Republica Moldova și susținerea fermă a efortului de apropiere de UE în conformitate cu Parteneriatul Strategic bilateral pentru integrarea europeană constituie pe mai departe o prioritate de prim rang a politicii externe a României”, mai subliniază Ministerul român de Externe.

În cadrul unei conferințe de presă susținute în timpul vizitei la Moscova la sediul agenției de presă TASS, Igor Dodon și-a exprimat regretul că în 1812, Imperiul Rus nu a anexat întreg teritoriul Moldovei, ci s-a oprit la Prut. „Dacă Imperiul Rus nu s-ar fi oprit la Prut, am fi avut acum o Moldovă întregită”, a spus el.

Dodon le-a spus jurnaliștilor ruși că „jumătate din teritoriul actual al României este moldovenesc”.

Dodon a mai declarat la Moscova că nu are intenția de a pune „un gard de fier” pe râul Prut și a subliniat că programele umanitare pe care Republica Moldova le are cu România sunt benefice și nu ar trebui să li se pună capăt.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...