Reacția Comisiei Europene la declarațiile lui Igor Dodon făcute la Moscova: „Îl așteptăm cu nerăbdare la Bruxelles”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Acordul de Asociere semnat de Republica Moldova cu Uniunea Europeană este baza principală a relațiilor dintre cele două părți și a oferit rezultate pozitive atât pentru țara noastră, cât și pentru comunitatea europeană, spune Maja Kocijancic, purtătoarea de cuvânt a șefei politicii externe a UE Frederica Mogherini.

Reacția Comisiei Europene vine după ce președintele Igor Dodon a declarat la Moscova că dacă socialiştii vor obţine majoritate în Parlament la alegerile legislative din 2018 vor denunța Acordul de Asociere RM-UE.

„Acordul de Asociere, inclusiv partea lui comercială, este baza principală a relațiilor UE cu Republica Moldova și oferă un cadru legal puternic legăturilor noastre politice și comerciale. Cum se știe, el a intrat în vigoare și este implementat cu rezultate pozitive pentru ambele părți, iar profunzimea relațiilor UE cu Moldova este demonstrată de asemenea de alte înțelegeri-cadru importante, de pildă cele referitoare la mobilitatea cetățenilor”, a declarat Kocijancic pentru Radio Europa Liberă.

Aceasta a declarat în context că Dodon este așteptat „cu nerăbdare” la Bruxelles în viitorul apropiat.

„Contactele noastre cu autoritățile moldovene sunt dedicate continuării implementării cu succes a acestui Acord, spre binele cetățenilor moldoveni. Aceasta este tot ce pot spune în acest stadiu. Desigur, așteptăm cu nerăbdare vizita președintelui (Igor) Dodon la Bruxelles în viitorul apropiat”, a mai spus purtătoarea de cuvânt a șefei politicii externe a UE Frederica Mogherini.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...