Declarațiile lui Dodon de la Moscova, condamnate de un europarlamentar

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Europarlamentarul român Sigfried Mureșan anunță că declarațiile președintelui Igor Dodon de la Moscova privind anularea Acordului de Asociere sunt periculoase și nu sunt deloc bine primite la Bruxelles.

Mureșan amintește că în ultimii ani Uniunea Europeană a acordat Republicii Moldova sute de milioane de euro. Astfel, acesta îi recomandă lui Dodon să meargă în fața oamenilor, nu la Moscova, și să le spună că vrea să blocheze ajutorul financiar european.

„Președintele Igor Dodon încearcă să stea în două luntri, și cu banii gratuiți primiți de la Uniunea Europeană (UE), și vasal al Rusiei. Declarațiile despre Acordul de asociere UE – Moldova și Uniunea Eurasiatică făcute de președintele Dodon ieri, la Moscova, sunt periculoase și nu sunt deloc bine primite la Bruxelles. De la semnarea Acordului de asociere, Uniunea Europeană a alocat Republicii Moldova 746 de milioane de euro până în 2020, la care se adaugă alte 100 de milioane de euro alocate chiar săptămâna trecută. Ieri, președintele Igor Dodon ne-a spus că susține denunțarea acestui acord după alegerile de anul viitor. Ce ar trebui să înțeleagă Europa din aceste declarații? Că președintele Dodon spune că Moldova nu are nevoie de acești bani și că vrea să blocheze cheltuirea lor pentru bunăstarea cetățenilor moldoveni? Dacă dorește acest lucru, să meargă în fața oamenilor și să le spună că Republica Moldova și cetățenii ei nu au nevoie de ajutor financiar de la Uniunea Europeană, s-o spună clar”, se arată în reacția europarlamentarului.

Acesta anunță că nu va intra în jocul președintelui Dodon și va rămâne același susținător al cetățenilor Republicii Moldova și al ajutorului financiar și politic pe care Uniunea Europeană îl acordă Republicii Moldova.

„Eu știu cât de mare nevoie este de acești bani pentru că cetățeanul moldovean de rând trăiește greu, iar, fără acești bani, dezvoltarea economiei și crearea de locuri de muncă nu vor fi posibile”, se mai arată în reacția europarlamentarului român Sigfried Mureșan.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...