Boris Johnson îl compară pe Hollande cu un lider nazist

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Ministrul de externe britanic, Boris Johnson, a făcut referire la regimul nazist într-o declaraţie la adresa preşedintelui Franţei, Francois Hollande, relatează miercuri Sky News, conform agerpres.

Aflat în India, la New Delhi, şeful diplomaţiei britanice a criticat poziţia lui Hollande faţă de ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană.

„Dacă domnul Hollande vrea să le administreze pedepse corporale celor care încearcă să scape din UE, ca într-un scenariu din al doilea Război Mondial, nu cred că asta e metoda potrivită ca să avansăm. Nu e în interesul prietenilor şi partenerilor noştri. Mi se pare incredibil că în secolul al XXI-lea există în UE ţări care iau în calcul, la modul serios, introducerea unor tarife sau a unor măsuri de genul acesta ca să pedepsească Regatul Unit”, a spus Boris Johnson.

Preşedintele Franţei nu a transmis o reacţie oficială după discursul în care premierul britanic Theresa May a făcut publică strategia pentru Brexit. Surse din anturajul lui Hollande au declarat marţi, pentru Reuters, că acesta „a luat notă” de clarificările făcute de May.

În octombrie 2016, Francois Hollande spunea, legat de Brexit, că „trebuie să existe un risc, un pericol, un preţ, altfel vom intra în nişte negocieri care nu se vor încheia cu bine şi, inevitabil, vor exista consecinţe economice”.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...