Trump dezvăluie motivul pentru care scrie atât de mult pe Twitter: Nu-mi place, dar sunt nevoit

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Președintele ales al SUA, Donald Trump, ale cărui mesaje pe Twitter țin cu sufletul la gură o lume întreagă, susține că nu îi place să utilizeze această rețea socială, dar este singura cale de a da replica presei „foarte necinstite”, transmite AFP.

„Nu-mi place să scriu pe Twitter”, a declarat el, în emisiunea „Fox and Friends” de pe canalul Fox News, ce va fi difuzată miercuri și din care au fost publicate marți seară fragmente.

„Am alte lucruri de făcut. Am însă parte de o acoperire mediatică foarte necinstită, o presă foarte necinstită. Și asta este singura cale pe care am găsit-o ca să reacționez”, a susținut el.

După victoria în alegerile prezidențiale din noiembrie, Donald Trump a recurs frecvent la Twitter pentru a face anunțuri despre viitoarea administrație republicană, a comenta politica externă americană, dar și pentru a lansa atacuri împotriva unor critici.

De altfel, întrebat dacă va continua să utilizeze această rețea când va fi președinte, Trump a răspuns afirmativ.

La sfârșitul săptămânii trecute, el l-a atacat printr-o serie de tweet-uri pe John Lewis, membru democrat al Camerei Reprezentanților și un simbol al mișcării pentru drepturi civile. Acesta anunțase că nu va asista la ceremonia de învestitură de vineri, 20 ianuarie, considerând că Trump nu este „un președinte legitim”.

„John Lewis ar face mai bine să se ocupe să-și ajute circumscripția, care este într-o situație teribilă (…) Vorbe, vorbe, vorbe — nicio acțiune. Niciun rezultat. Trist!”, a scris Trump.

În interviul pentru Fox News, Donald Trump și-a continuat criticile față de John Lewis, subliniind că acesta a afirmat că nu a lipsit de la nicio învestire, deși biroul lui Lewis a recunoscut ulterior că acesta a absentat în 2001, când președinte a devenit George W. Bush.

John Lewis figurează pe lista tot mai numeroasă de membri ai Congresului — ajunsă la vreo 50 de persoane — care au anunțat că vor boicota ceremonia de vineri.

„În ce-i privește pe cei care nu vin, foarte bine, pentru că avem mare nevoie de locuri. Sper că-mi vor da biletele lor”, a replicat Trump.

Multe alte personalități din showbiz au preferat să stea deoparte, lăsându-l pe Donald Trump în dificultatea de a găsi nume celebre care să anime ceremonia.

„Multe celebrități spun că nu vor veni, dar nici n-au fost invitate vreodată”, a reacționat viitorul președinte, la Fox News. „Nu vreau celebrități, vreau oameni, (oricum) avem cele mai mari celebrități din lume”, a mai spus Donald Trump.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...