„Articole plătite de-ale lui Plohotniuk în FoxNews „pentru Trump”, declaraţii provocatoare ale lui Dodon la Moscova, scoaterea ca la comandă a lui Ghimpu la „conferinţe” şi a lui Leancă la „declaraţii”... toată trupa de actori, in corpore, e pe scenă deja. Acolo se dă spectacolul, despre care Plohotniuk ne-a prevenit în interviul lui de câteva luni vechime: - prinţul (autoproclamat) învinge dragonul (de carton) şi devine erou al poveştilor de pe Publika şi Prime, iar Europa se îndrăgosteşte de el şi aşa trăiesc fericit până la moarte. Titlul de proiect al scenariului e „razvodka”, adaptat special urechilor birocraţilor de la Bruxelles”, a menţionat Viorel Ţopa.
 
„Trupa de actori speră că în UE nimeni nu va observa că în apărarea „Acordului de Asociere” sare anume gaşca criminală a pahanului, care până acum şi-a bătut joc de acest Acord, folosindu-l doar ca scut pentru a fura miliardul şi captura instituţiile statului”, a adăugat omul de afaceri.

Referitor la recuperarea miliardului furat, Viorel Ţopa menţionează că proaspătul preşedinte Dodon, în loc să treacă la fapte, aşa cum a promis votanţilor săi, şi-a schimbat imediat priorităţile după ce a fost inaugurat în funcţie.

„Cât despre „priorităţile lui Dodon”, e ironic că el a promis votanţilor săi să lupte cu oligarhul şi să întoarcă miliardul, şi nicidecum nu să organizeze un război civil. Subit şi imediat după inaugurarea noului preşedinte, promisiunile sunt substituite cu alte „priorităţi” - razborci cu istoria, Transnistria şi hărţile medievale, în care, de altfel, acel teritoriu nici măcar nu intră în Moldova lui Ştefan cel Mare. Să fie vreo aluzie subtilă a Kremlinului sau e chiar o „telegramă” cu text deschis?”, conchide Viorel Ţopa.