Mihai Ghimpu: Febră la propriu și la figurat, când auzi ce spune la Moscova Igor Dodon

“Febră la propriu şi la figurat, când auzi ce spune la Moscova “Președintele” Republicii Moldova, mai bine zis, Kremlinonacialnicul moldovenilor Igor Dodon: “Voi câștiga alegerile parlamentare și voi anula Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană””.

Astfel a comentat liderul PL Mihai Ghimpu declaraţia preşedintelui Igor Dodon de la Moscova privind eventuala denunţare a Acordului de Asociere cu UE.

Potrivit liderului liberal, declaraţia lui Dodon este o dovadă în plus că politica Rusiei este promovată prin unii președinți de partide, care prin susținerea financiară, ajung în funcții înalte: şefi de stat, prim-miniștri.

“După cum vedem, Moscova nu doarme și lacrimilor nu crede; ea lucrează atent și cu răbdare, scopul ei final fiind refacerea URSS, sub oricare altă formă; iar pe de altă parte, lucrează la compromiterea și distrugerea Uniuniunii Europene, ca să le treacă pofta celor, care vor cu Europa și nu cu Rusia, dar cel mai mult celor ce vor UNIRE cu România”, a scris preşedintele PL pe pagina sa de Facebook.

Politicianul a menţionat că acest lucru îl realizează nu doar prin politica ei directă, care este destul de evidentă și bătătoare la ochi, dar mai ales prin sateliții săi, promovați în primele funcții ale statului.

“Ce am cîștigat noi până acum, fiind sub cupola Rusiei și ce putem noi câștiga pe viitor, fiind cu Rusia: federalizarea Republicii Moldova care ne va lega de gât jugul rusesc și nu în ultimul rănd pentru a-l ajuta pe Putin să-i impună și Ucrainei, după ce a ocupat deja Crimeea, Donbasul și Luganskul, o federație similară, având deja precedentul!!! Iată care sunt planurile Kremlinului, pe care acesta speră să le realizeze cu măinele lui Dodon!”,a adăugat Mihai Ghimpu.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.