Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Maia Sandu: Pentru că Dodon…

Maia Sandu: Pentru că Dodon nu vrea să lupte cu Plahotniuc și cu sistemul creat de acesta, luptă cu Acordul de Asociere

După ce ieri,  17 ianuarie, la întâlnirea cu omologul său rus, Vladimir Putin, președintele R. Moldova, Igor Dodon a făcut  referire la Acordul semnat de R. Moldova cu Uniunea Europeană (UE), susținând că acesta nu a adus nimic bun pentru Moldova, lidera PAS, Maia Sandu a venit cu o replică. 

 

„La multiplele întâlniri pe care le-am avut, nu am cunoscut niciun cetățean care să ceară anularea Acordului de Asociere. Am întâlnit, în schimb, mulți oameni îngrijorați de sărăcie, de corupție, de lipsa locurilor de muncă bine plătite, de pensiile mici, de prezența trupelor rusești pe teritoriul R. Moldova și de multe alte probleme apăsătoare.

Promisiunea lui Igor Dodon de anulare a Acordului de Asociere, făcută Kremlinului, este o dovadă clară de trădare a interesului oamenilor acestei țări. Acordul de Asociere are deja numeroase efecte pozitive pentru noi toți, iar alte beneficii ale implementării acestuia se vor simți în timp. Pe de altă parte, corupția, sărăcia, migrația au fost aici cu mult înainte de obținerea Acordului de Asociere.

Anume aceste griji îi preocupă pe oameni. Anume la rezolvarea lor ar trebui să muncească Președintele țării. Dar pentru că Dodon nu vrea să lupte cu Plahotniuc și cu sistemul creat de acesta, luptă cu Acordul de Asociere. Plahotniuc, la rândul lui, obsedat de ideea să devină „erou național”, se declară mare  „apărător” al vectorului european. Din păcate, acest circ ne costă scump”, a conchis Sandu.

Ieri, Dodon a declarat  la Moscova că  „acest acord nu a adus niciun plus pentru R. Moldova. Am pierdut piața rusă  și cât nu ar fi de straniu, volumul exporturilor noastre în UE tot a scăzut. Adică, nu am primit nimic de la semnarea acestui Acord. Nu exclud că după următoarele alegeri parlamentare  – aceasta va fi poziția și eu voi susține poziția majorității parlamentare, iată este  Partidul Socialiștilor și sper că ei vor primi majoritatea parlamentară  – și acest Acord va fi anulat”.

Dodon pe lângă Putin: R. Moldova nu a primit nimic de la semnarea Acordului cu Uniunea Europeană 

Ulterior, PDM a venit cu un comunicat în care se spune că  vor „neutraliza politic orice încercare de a anula acest Acord”, solicitând totodată Parlamentului să ia în discuție pozițiile președintelui  Dodon exprimate în vizita oficială de la Moscova. În replică,  purtătorul de cuvânt al președintelui, Ion Ceban a spus că „PDM încă nu a înțeles că din decembrie R. Moldova are un președinte ales de popor, care pune în practică dorințele cetățenilor”.

 

Schimb de replici între Dodon și Plahotniuc