Maia Sandu: La Moscova Dodon a trădat interesele oamenilor. Nu vrea să lupte cu Plahotniuc și sistemul lui

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Igor Dodon nu vrea să lupte cu Plahotniuc, iată de ce el luptă cu Acordul de Asociere semnat de Republica Moldova cu Uniunea Europeană, a reacționat lidera PAS Maia Sandu, după ce marți președintele i-a primis omologului său rus Vladimir Putin să denunțe Acordul de Asociere UE-Moldova în 2018, când socialiștii vor avea majoritate în Parlament.

Lidera PAS spune că în cadrul întâlnirilor pe care le-a avut cu cetățenii, nimeni nu s-a pronunțat pentru denunțarea Acordului, în schimb oamenii s-au plâns pe sărăcie, corupție, lipsa locurilor de muncă, probleme reale de care ar trebui să se preocupe președintele.

„La multiplele întâlniri pe care le-am avut, nu am cunoscut niciun cetățean care să ceară anularea Acordului de Asociere. Am întâlnit, în schimb, mulți oameni îngrijorați de sărăcie, de corupție, de lipsa locurilor de muncă bine plătite, de pensiile mici, de prezența trupelor rusești pe teritoriul Republicii Moldova și de multe alte probleme apăsătoare”, se arată într-un mesaj al lidereai PAS.

Maia Sandu spune că Dodon nu vrea să lupte cu Plahotniuc și cu sistemul creat de acesta, astfel el luptă cu Acordul de Asociere.

„Promisiunea lui Igor Dodon de anulare a Acordului de Asociere, făcută Kremlinului, este o dovadă clară de trădare a interesului oamenilor acestei țări. Acordul de Asociere are deja numeroase efecte pozitive pentru noi toți, iar alte beneficii ale implementării acestuia se vor simți în timp. Pe de altă parte, corupția, sărăcia, migrația au fost aici cu mult înainte de obținerea Acordului de Asociere. Anume aceste griji îi preocupă pe oameni. Anume la rezolvarea lor ar trebui să muncească Președintele țării. Dar pentru că Dodon nu vrea să lupte cu Plahotniuc și cu sistemul creat de acesta, luptă cu Acordul de Asociere. Plahotniuc, la rândul lui, obsedat de ideea să devină “erou național”, se declară mare “apărător” al vectorului european. Din păcate, acest circ ne costă scump”, scrie Maia Sandu pe pagina sa oficială”, se mai arată în reacția Maiei Sandu.

Amintim că, Dodon i-a promis preşedintele Igor Dodon omologului său rus Vladimir Putin că PSRM va cere anularea Acordului de Asociere al Republicii Moldova cu Uniunea Europeană dacă formaţiunea va obţine majoritate în Parlament.

În campania electorală și după victoria în alegerile din noiembrie, Dodon a făcut afirmații contradictorii pe tema Acordului de Asociere. La unele evenimente publice și discuții cu presa rusă a spus că el trebuie denunțat, dar apoi, la întrevederi cu oficiali europeni și interviuri cu presa din UE a recunoscut că șeful statului nu poate iniția asemenea renegocieri și a asigurat că nu vrea să denunțe înțelegerea.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...