Profesorii îşi sistează protestele

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Deși anterior au anunţat că vor protesta timp de patru zile, pedagogii îşi sistează acțiunea după prima zi de protest, pe perioada negocierilor cu Guvernul.

Preşedintele Federaţiei Sindicale a Educaţiei şi Ştiinţei, Dumitru Ivanov, a menţionat că, dacă revendicările sindicaliștilor nu vor îndeplinite, profesorii vor intra în grevă.

„Ideea de a protesta este bună, dar în lege este scris că, dacă luăm parte la negocieri, protestele se sistează. Nu avem dreptul şi nu vrem să ne batem cu legea pentru că noi, şi aşa, o să scoatem dacă nu integral, măcar 70% din ceea ce am cerut, dar legea trebuie să o respecte toţi”, a spus Dumitru Ivanov.

Potrivit președintelui Federației, următoarea rundă de negocieri va avea loc la sfârșitul săptămânii. „O să ne întâlnim cam o dată la 3-4 zile, foarte des. Ei au vrut să întindă până în februarie anul viitor, dar le-am spus că nu merge aşa”, a spus Dumitru Ivanov, citat de IPN.

Prim-vicepreședintele Federației, Ion Bulat, a menționat că sindicaliștii speră că anul curent vor obţine realizarea primei revendicări – egalarea salariului pentru personalul nedidactic cu minimumul de existența.

Sindicaliştii au menţionat că vor încerca să obţină tot ce este posibil în prima rundă de negocieri cu guvernarea, iar peste trei luni va avea loc o altă rundă.

Pe lângă majorarea salariilor cu 50%, sindicatele din Educaţie mai solicită Executivului majorarea îndemnizației unice la angajare pentru tinerii specialiști, reducerea normei didactice pentru primii 3 ani de activitate și majorarea burselor cu 20% începând cu 1 ianuarie 2017.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...