Opt ani fără poetul Grigore Vieru. Depuneri de flori vor avea loc pe Aleea Clasicilor

7G9C83631-1140×974

La 8 ani de la trecerea în eternitate a poetului Grigore Vieru, membrii Asociaţiei Obşteşti « Onoare, Demnitate şi Patrie » (ODIP) vor organiza un omagiu dedicat marelui poet.  Evenimentul va avea loc miercuri, 18 ianuarie, începând cu ora 15.30, la bustul lui Grigore Vieru de pe Aleea Clasicilor.

În cadrul omagiului, participanții vor depune flori la bustul Poetului de pe Aleea Clasicilor, vor recita poezii din creaţia sa, precum şi vor interpreta piese renumite de pe versurile lui Grigore Vieru.

„De 8 ani suntem mai săraci, de 8 ani suntem fără Grigore Vieru. Acest mare poet al neamului românesc, prin modestia și simplitatea sa, a promovat cele mai frumoase valori ale neamului nostru – iubirea față de mamă, față de limba română și neamul românesc”, a precizat Vlad Bileţchi, preşedintele AO « Onoare, Demnitate şi Patrie » (ODIP).

Pe data de 18 ianuarie 2009, poetul Grigore Vieru s-a stins din viață, în urma unui tragic accident rutier.

Asociația „Onoare, Demnitate și Patrie” este o organizație apolitică, non-profit, care are scopul de a educa o generație de tineri activi, prin promovarea valorilor naționale  și a culturii românești.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente