Cetatea Soroca, redeschisă în prezența a mii de vizitatori veniți din toate colțurile țării/ GALERIE FOTO

Cetatea Soroca a redevenit accesibilă publicului larg. Mii de oameni din toate colțurile țării au venit sâmbătă și duminică să vadă finalitatea reconstrucției cetății, care a avut loc cu suportul financiar de 2 milioane de euro oferit de Uniunea Europeană.

Oamenii au rămas impresionați de calitatea  lucrărilor de reconstrucție, dar și de aspectul cetății. Aceștia au participat la Festivalul Medieval, dar și la “Orașul European”. La eveniment au fost prezenți mai mulți ambasadori ai țărilor europene, printre care și șeful Delegației UE la Chișinău, Pirkka Tapiola, premierul Chiril Gaburici, dar și președintele Nicolae Timofti.

Restaurarea Cetăţii Soroca a avut loc în cadrul Proiectului transfrontalier „Bijuterii Medievale”: Cetăţile Hotin, Soroca, Suceava, realizat de Programul Operaţional Comun România – Ucraina – Republica Moldova 2007 – 2013, finanţat de Uniunea Europeană.

Prezentăm mai jos o galerie foto realizată de jurnalistul Vadim Șterbate:
cetate_soroca_8peană.
cetate_soroca_8 cetate_soroca_9 cetate_soroca_10 cetate_soroca1 cetate_soroca2 cetate_soroca4 cetate_soroca5 cetate_soroca6 cetate_soroca7 cetate_soroca11 cetate_soroca12 cetate_soroca13 cetate_soroca14 cetate_soroca15 cetate_soroca16 cetate_soroca17 cetate_soroca18

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.