(foto/video) Premieră: Ford Mustang facelift

Compania Ford a prezentat aşa după cum era de aşteptat varianta actualizată a celebrului Mustang. Sportcarul s-a schimbat la exterior, a devenit mai puternic şi da, are o nouă transmisie automată cu 10 trepte!

Totodată, Ford i-a mai adăugat un panou de bord digital, disponibil în calitate de dotare opţională şi care este unul simpatic.

Modelul facelift se poate deosebi prin blocurile optice modificate: cele frontale au o formă complet diferită, iar stopurile din LED-uri au o configuraţie uşor modificată. Totodată, s-a schimbat forma şi poziţia capotei – “nasul” maşinii a coborât mai jos cu 20 de milimetri.

Habitaclul maşinii a rămas practic acelaşi, însă acum clienţii vor beneficia de un ecran LCD de 12 inci care va fi instalat în locul panoului de bord cu ceasuri analogice.

Lista de dotări opţionale a modelului este bogată datorită multitudinii de sisteme de siguranţă, printre care funcţia de avertizare în cazul unei coliziuni frontale şi cea de menţinere a maşinii în bandă.

Pentru versiunile care vor dispune de motoare cu opt cilindri există un sistem care poate schimba volumul sunetului eşapamentului.

Ford Mustang facelift a mai primit amortizoare şi bare stabilizatoare noi.

Gama de motoare de asemenea s-a schimbat. De aici a dispărut unitatea natural aspirată de 3.7 litri V6, iar cea V8 are un sistem de injecţie modernizat şi un raport de compresie crescut de la 11:1 până la 12:1, lucruri care l-a ajutat să devină mai puternic şi mai economic. Maşina va putea fi comandată în continuare şi cu propulsorul turbo de 2.3 litri EcoBoost.

Datorită noii transmisii automate cu 10 trepte, potrivit celor de la Ford, schimbul rapoartelor este mult mai rapid decât o făcea agregatul cu şase viteze. Noua cutie va fi disponibilă atât cu motorul mic, cât şi cu cel de top.

Pentru Mustang este disponibilă ca şi anterior o transmisie mecanică cu şase trepte, însă pentru modelul facelift aceasta se deosebeşte printr-un ambreiaj cu două discuri şi o volantă dublă.

Vânzările vor începe în SUA în toamna acestui an.

Cmentariile sunt închise