Locuitorii din două sate au primit roabe şi lopeţi gratuit, ca să-şi deszăpezească gospodăriile, dar le-au vândut!

Locuitorii din satele brăilene Ţepeş Vodă şi Esna au primit gratuit 350 de seturi de deszăpezire, formate din roabe şi lopeţi, oferite de fundaţia umanitară Habitat for Humanity şi Kaufland România. Ulterior, însă, a ieşit la iveală că unii dintre săteni au vândut roabele cadou la scurt timp, iar alţi beneficiari s-au aşezat de mai multe ori la rând, pentru a primi câte 3-4.

Cei de la Habitat for Humanity au precizat că au dat roabele şi lopeţile familiilor de pe străzile unde s-a acumulat foarte multă zăpadă în curţile oamenilor, scrie Adevarul.

După împărţirea seturilor, pe internet au început să circule comentarii potrivit cărora unii dintre săteni s-au îngrămădit să ia mai multe roabe, pentru a le vinde. “Trebuia să se dea câte o roabă şi lopată la fiecare curte, dar nesimţirea şi calicia au persistat. Au fost curţi în care au intrat şi 2, 3, 4, chiar şi 5 roabe”, a afirmat localnicul Cosmin Stoean.

Un alt martor, Iulian Giugiuc  a declarat că s-au luat şi câte patru roabe, iar apoi unii le-au vândut cu 50 lei roaba şi lopata.

Primarul comunei Movila Miresii, Dumitru Panţuru a spus că bănuieşte pe “unul – doi din satul Ţepeş Vodă că ar fi vândut roabele primite ca donaţie”. “Eu nu cred că a fost chiar aşa de grav cum s-a afirmat în comentariile de pe internet”, a menţionat acesta.

Primarul comunei a mai spus că intenţionează ca să facă o verificare în tot satul Ţepeş Vodă, că acolo au fost probleme şi discuţii. Fiecare pachet s-a dat pe bază de CNP şi semnătură.

“Aştept să îmi trimită cei de la fundaţie tabelul cu semnături şi o să fac o comisie care să meargă din casă în casă pentru a verifica dacă mai au roaba şi lopata în curte”, a adăugat acesta.

Articolul integral poate fi citit AICI.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.