(foto/video) Acest prototip unic a fost scos la licitaţie. Vezi cât de neobişnuit îi sună motorul

Un prototip unic numit Chrysler Ghia Streamline X Gilda a fost scos la vânzare de casa de licitaţii Barrett-Jackson. Maşina existentă într-un singur exemplar îşi va găsi un nou proprietar la sfârşitul lunii ianuarie în Scottsdale.

Prima premieră publică a Chrysler Gilda a avut loc în anul 1955 la Salonul Auto de la Torino. Designul automobilului a fost proiectat de atelierul de caroserii Ghia. Proiectul însă a fost gândit de către designerul-şef al Chrysler din acea epocă, Virgil Exner, care a fost interesat de experimentele cu aerodinamica maşinilor.

Se planifica iniţial ca prototipul să fie dotat cu un motor cu turbină, însă în loc s-a pus un agregat cu patru cilindri şi un volum de 1.5 litri.

După prezentare în Italia, maşina a fost trimisă într-un turneu prin Europa, după care prin American de Nord. Ulterior, conceptul a fost lăsat pentru păstrare la muzeul Henry Ford din Dearborn.

Actualul, al cincilea proprietar, a cumpărat-o în anul 2005. Anume el a instalat pe Gilda acel motor cu turbină care se planifica iniţial. Acesta produce 70 de cai putere şi poate mişca aparatul cu forme neobişnuite până la 160 km/h.

Câţi bani planifică a încasa Barrett-Jackson pentru acest Chrysler nu se cunoaşte.

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/