Actualitate

Noul reprezentant al OSCE pentru reglementarea transnistreană vine în Republica Moldova

Misiunea OSCE la Chișinău menționează că pe 18 ianuarie, ambasadorul Heim se va întâlni la Chișinău cu președintele Parlamentului, Andrian Candu, prim-ministrul Pavel Filip, viceprim-ministrul pentru reintegrare și cu reprezentantul politic al Republicii Moldova, Gheorghe Bălan, și viceministrul afacerilor externe și integrării europene, Lilian Darii.

Pe 19 ianuarie, reprezentantul special se va întâlni la Tiraspol cu liderul transnistrean, Vadim Krasnoselski, șeful așa-zisului Soviet Suprem, Alexandr Șcerba și reprezentantul politic interimar din partea regiunii transnistrene, Vitali Ignatiev.

În cadrul vizitei, ambasadorul Heim va avea întâlniri cu ambasadorii acreditați ai Federației Ruse și Ucrainei (mediatori), precum și ai Uniunii Europene și Statelor Unite (observatori), ca parte a eforturilor coordonate ale partenerilor internaționali în formatul 5+2 pentru a sprijini părțile în avansarea procesului.

Vineri, 20 ianuarie, la ora 13.30, jurnaliștii sunt invitați la oportunitatea de presă cu reprezentantul Special al OSCE, Ambasadorul Heim, în incinta sediului din Chișinău al Misiunii OSCE în Moldova, strada Alexei Mateevici 75.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *