(VIDEO) Igor Dodon s-a întâlnit cu Vladimir Putin: Primele declarații ale celor doi oficiali

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Președintele rus, Vladimir Putin, a declarat în cadrul unei întâlniri cu omologul său moldovean Igor Dodon că relațiile dintre Rusia și Moldova nu au fost cele mai bune în ultimul timp, însă vizita acestuia la Moscova va fi un impuls pentru dezvoltarea relațiilor dintre cele două țări.

„Sunt foarte bucuros să vă urez bun venit la Moscova. Republica Moldova este un partener important în regiune pentru Rusia. Din păcate, trebuie să recunoaștem că în ultima vreme relațiile dintre țările noastre s-au răcit. Sper că această primă vizită oficială va reprezenta un pas înainte pentru dezvoltarea relațiilor noastre”, a declarat Putin.

La rândul său, președintele Dodon și-a exprimat speranța de a reveni la un parteneriat cu Federația Rusă.

„Sperăm că în 2017 va începe o nouă etapă pentru restabilirea parteneriatului strategic. Aceasta este prima mea vizită oficială de după alegeri. Prin urmare, toată Moldova așteaptă rezolvarea problemelor care s-au acumulat”, a declarat Igor Dodon.

De menționat că, aflat în vizită la Moscova, Dodon s-a declarat în favoarea renegocierii Acordului de Asociere a Republicii Moldova cu Uniunea Europeană. Acesta spune că țara noastră a semnat „pripit” un „șir de acorduri” cu Uniunea Europeană în 2014 și e nevoie de „niște acorduri noi”.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...