(video) Păsările călătoare se simt bine în Moldova. Câteva sute de lebede „se plimbă” pe râul Nistru

lebede-9630×1024-1
Foto: radioconstanta.ro

Mai multe lebede și rațe s-au aciuat pe fluviul Nistru în apropierea satului Napadova, raionul Florești. Din toate colţurile republicii vin mesaje asemănătoare — tot mai multe păsări migratoare (lebede, raţe, pelicani) aleg să se oprească pe teritoriul nostru, după ce a fost interzisă, pe parcursul ultimilor doi ani, vânătoarea la păsările migratoare. Liniştea de care se bucură în absenţa vânătorii contribuie eficient la creşterea populaţiei de păsări şi, implicit, îmbunătăţirea întregii faune sălbatice.

Acum câteva zile, mai multe lebede au fost observate și pe lacul Ghidighici, jumătate dintre acestea fiind pui. De când au apărut pe lac, păsările sunt monitorizate și hrănite, iar în caz de înrăutățire a situației meteorologice, acestea vor fi transmise pentru îngrijiri grădinii zoologice din Chișinău.

Pe parcursul anului trecut, la inițiativa Ministerului Mediului al Republicii Moldova, au fost realizate câteva lucrări esențiale pentru crearea condițiilor favorabile repopulării și dinamizării activității faunei în ecosistemul acvatic al bazinului lacului Ghidighici.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente