Australia: Albinele și alte insecte, responsabile pentru cele mai multe decese cauzate de mușcături și înțepături

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Albinele și alte insecte sunt responsabile pentru cele mai multe decese survenite în urma mușcăturilor și înțepăturilor în Australia, susține o nouă cercetare, citată de DPA.

Reacțiile alergice la înțepături și mușcături au reprezentat peste jumătate din totalul deceselor cauzate de animale veninoase în perioada 2000-2013, au descoperit cercetători din cadrul Universității din Melbourne, scrie Agerpres.

Potrivit studiului acestora, realizat pe un eșantion de 42.000 de internări în spital, înțepăturile de albine și de viespi sunt responsabile pentru 33% din totalul internărilor, mușcăturile de păianjen pentru 30% dintre internări și mușcăturile de șarpe pentru 15%.

Per total, 64 de persoane au murit în urma unei mușcături sau înțepături veninoase între 2000-2013, printre animalele ucigașe figurând și furnicile și meduzele veninoase din clasa Cubozoa.

În cadrul studiului, niciuna dintre internările cauzate de o mușcătură de păianjen nu s-a soldat cu un deces. Anul trecut, un bărbat a murit însă în urma mușcăturii unui păianjen cu spatele roșu — acesta fiind primul deces din această cauză raportat în 30 de ani — însă cazul s-a situat în afara perioadei de cercetare.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...